strategi

Setelah menduduki tempat pertama dalam 2 strategi Sit-Go Go 90 pemain berturut-turut semalam, saya teringatkan mengapa kebanyakan pemain poker (termasuk saya kadang-kadang!) Mengalami kesukaran untuk memasukkan wang secara konsisten dalam pertandingan dengan padang yang lebih besar: mereka terlalu agresif atau tidak cukup agresif. Untuk berjaya dalam permainan kejohanan, seperti 90 pemain atau lebih besar, anda harus bersikap agresif. Namun, anda harus bersikap agresif di tempat yang tepat pada masa yang tepat.

Sebilangan besar masa dalam kejohanan 90 pemain terdapat 2 jenis pemain, hiper agresif cenderung bermain  di https://www.mega888d.com setiap tangan dan pemain yang berhati-hati dan sabar yang hanya mahu menunggu kad premium sahaja. Seperti yang anda lihat, kedua-duanya akan cenderung membuat anda menghadapi masalah.

Pada kejohanan kedua yang saya mainkan semalam, ada seorang pemain, Kazid89 yang mengumpulkan timbunan cip lebih dari $ 25k dalam 20 minit pertama. (stack awal adalah $ 3k) Saya memerhatikannya berulang kali dan melihat hampir setiap pemain yang dia naiki; dia berada dalam keadaan panas. Dia juga kebetulan duduk di sebelah kanan saya. Setelah memerhatikannya bermain kurang daripada kad premium dan naik dengan setiap tangan, saya perhatikan dia bermain dua kad yang cuba menjatuhkan pemain lain dan beruntung dengan melakukannya.

Pada ketika ini, mudah untuk memainkan semula pemain jenis ini. Dia fikir dia boleh membuli anda dengan timbunan cipnya. Oleh itu, saya menunggu sehingga saya mendapat AQ, dia mengangkat saya, saya menolak semua dan dia memanggil saya dengan saman 8-5. Sederhana itu saya menggandakan dan menunggu peluang saya seterusnya menentang doofus ini! Hanya kerana anda mempunyai timbunan cip yang besar tidak bermakna anda tidak terkalahkan dan akan menang di setiap tangan. Sebenarnya, lelaki ini membuang semua kerepeknya dan bahkan tidak berada di kedudukan 30 teratas !! Ini setelah mendapat cip lebih dari 6x rata-rata sejak awal.

Inilah peraturan untuk bermain poker dengan: pencerobohan adalah baik, tetapi setelah anda berjaya, berehatlah. Sekiranya saya berakhir dengan timbunan yang besar, perkara terakhir yang ingin saya lakukan ialah akhirnya menghantarnya kepada orang lain. Memiliki tumpukan besar dalam permainan seperti ini memungkinkan anda untuk duduk, memilih tempat anda, membuat beberapa posisi bermain, dan mengejar pemain yang lemah. JANGAN terlibat dalam setiap tangan dan kembalikan apa yang telah anda perolehi. Dengan kata lain, tidak ada masa untuk mengatakan bila dan anda akan berada di meja akhir.

Jenis pemain lain dalam kejohanan ini adalah yang pernah dibakar sebelumnya dan telah memutuskan untuk menunggu hanya tangan premium. Saya setuju bahawa anda tidak mahu bermain omong kosong, tetapi anda harus memilih beberapa contoh untuk menjadi agresif. Jangan takut untuk menaikkan semula dengan AK atau poket Q itu. Berkali-kali anda akan mendapati anda dipanggil oleh pemain yang bermain sampah seperti K-7 atau A-4 dan jika anda menolaknya sedikit, anda boleh berakhir dengan keseluruhan timbunan cip mereka. Walau apa pun, anda mesti bergerak kerana anda tidak mahu duduk di sana dengan 35 pemain yang tersisa dengan timbunan cip $ 2100 dan para pemimpin berada pada $ 20k. Ini meminta masalah dan berkali-kali “tangan besar” anda pada masa ini akan dipanggil oleh timbunan besar dengan dua kad dan anda boleh berakhir tanpa pernah bermain banyak. Anda boleh menjadi konservatif pada mulanya, tetapi anda perlu masuk ke dalam beberapa keadaan di mana anda boleh membina timbunan cip anda atau anda berisiko menjadi tidak relevan di kemudian hari. Percayalah, tidak ada yang lebih buruk daripada menunggu AK datang, hanya untuk mendorong semua masuk dan dipanggil oleh tim rakasa dengan J-7 yang menarik 7 pada anda! Jangan membuat diri anda terdedah.

Terlalu agresif dan tidak cukup adalah garis halus. Anda harus mengusahakannya untuk mencari medium yang senang, tetapi kunci untuk bermain kejohanan adalah mendapatkan kerepek anda pada waktu yang tepat, tidak mendapatkannya sepanjang masa, atau menunggu tangan “sempurna”.