loteri

Loteri yang dimainkan di Amerika Utara (Kanada dan Amerika Syarikat) berdasarkan sistem pari-mutuel. Ini adalah istilah Perancis yang bermaksud sederhana bahawa ukuran jackpot bergantung pada jumlah tiket yang dijual. Sistem ini menjadikan permainan ini sangat menarik dan menarik minat orang ramai juga. Sekiranya jackpot tidak dimenangi maka ia akan berpindah ke gambar seterusnya menjadikan setiap jackpot lebih dicari daripada yang sebelumnya.

Apa yang tidak diketahui oleh ramai orang ialah banyak loteri yang popular di negara kita digunakan untuk  DOWNLOAD APK XE88 membuat projek seperti membina sekolah dan hospital serta gereja dan membantu pembiayaan untuk projek kebudayaan untuk merangkumi persembahan seni di muzium dll. Wang dari loteri tidak menguruskan semua perkara ini secara keseluruhan tetapi setiap syarikat loteri harus menyumbangkan minimum 30% dari hasil mereka untuk projek seperti yang disebutkan di atas.

Kerajaan persekutuan, provinsi dan negeri juga memberi mandat bagaimana wang yang dihasilkan dari menjual tiket lotto digunakan. Minimum 50% wang yang dihasilkan oleh syarikat-syarikat ini harus dikembalikan kepada orang ramai dalam bentuk kemenangan. Jadi untuk tahun ini jumlah yang dibayar oleh syarikat-syarikat ini hanyalah separuh daripada keuntungan mereka. Maka ada 30% yang harus mereka berikan untuk tujuan pendanaan. Ini meninggalkan mereka dengan keuntungan hanya 20% atau lebih rendah. Ini digunakan sebagai gaji untuk pekerja, wang untuk iklan dan perbelanjaan seperti mencetak tiket.